onsdag 6 januari 2010

Makten över plånboken och friheten

I måndagens SN påstår tre Socialdemokrater att MPs budget i stora drag är en kopia av S och V.
Dock saknas skattehöjningen i MPs budget, skriver de. Precis som om inte den var en riktigt stor grej, som Alliansen och MP tillsammans kämpade stenhårt för att slippa.

Den genomsnittliga oxelösundsfamiljen betalade redan förra året drygt 150 000 kronor till kommunen. 2010 får samma familj bidra med ytterligare drygt 5000 kronor. Tillsammans tillåter vi oxelösundsbor att Socialdemokraterna får sätta sprätt på 16.5 miljoner mera i år.

Jag är övertygad om att var och en av oss hade kunnat använda pengarna från skattehöjningen till sådant som gagnat både oss som individer och tillväxten i kommunen bättre. Socialdemokraterna vill ta makten över våra plånböcker och vår valfrihet.De har hittills inte visat att de hanterar andras pengar omsorgsfullt. Eller tillåtit oss göra egna val.

2 kommentarer:

  1. Det känns riktigt spännande att Nya Moderaterna i Oxelösund och genom vårat oppositionsråd Agneta Rönn tagit initiativ till att börja blogga. Till sin hjälp och support har hon haft våran nya medlem Lina Erixon. Hon är energisk och väldigt intresserad.
    Agneta! Det känns väldigt bra med vad du skrivit så här långt och det är värdefullt att vi får ut en bra och relevant information vad som sker och händer. Fortsatt lycka till.

    Hälsningar Dag Bergentoft

    SvaraRadera
  2. Mattias Pettersson (S)21 januari 2010 kl. 20:09

    Skattehöjningen är en stor och viktig grej Agneta. Det är skattehöjningen som tryggar välförden, vården och omsorgen i Oxelösund. Det är skattehöjningen som tryggar utbudet av kommunal verksamhet till Oxelösunds invånare.

    Förstår inte hur du kunnat missa att det är precis det som allt handlade om i inlägget.

    SvaraRadera